Helanie/Ivo

Clubkampioenschap 2023

  • (0) comments
  • 27/06/2023
Hallo Leden van Paardensportvereniging Aalten,

een overzicht van de wedstrijdplannning vind je hier:


Clubkampioenschap 2023 overzicht starttijden

downloaden als pdf (niet actueel misschien)


 

wij willen jullie allemaal uitnodigen om 3 september
deel te nemen aan de Clubkampioenschappen!


Elk jaar is het een fanatieke strijd om de fel begeerde titel “Clubkampioen”. Wij zijn op zoek naar verschillende kampioenen. Zie bijgevoegd reglement. Rij je al heel lang, of begin je nog maar net....voor iedereen is er wel een klasse om mee te doen.
Geef je op voor deze gezellige club dag. Dit jaar is er
een nieuwe categorie voor “niet rijdende maar wel altijd aanwezige ouders”. Hiervoor hoef je je vooraf niet aan te melden. Let op! Heb je een startkaart? Behaalde winstpunten tellen mee!


Datum:                               3 september 2023
Locatie:                              ons eigen terrein aan de Hessenweg

Opgeven via:                   VOL!
Kosten:                              Deelname aan de clubkampioenschappen bedraagt €5,00.


Opgeven voor 20 augustus 2023 doormiddel van het aanmeldformulier.  Eventuele wensen graag doorgeven tijdens je opgave, dan proberen wij daar rekening mee te houden. Om ook het springen zo eerlijk mogelijk te maken laten we Silke, onze vaste springinstructie de hoogte bepalen die iedereen minimaal kan/moet springen.

Dressuurproeven rijden we ’s morgens buiten op zandbodem. Dit jaar is het weer een officiële wedstrijd en tellen de winstpunten mee voor leden die een startkaart hebben en in hun eigen klasse uitkomen. Springen is 's-middags wederom buiten op zandbodem. Losrijden kan zowel in de binnenbaan als in een gedeelte van de buitenrijbaan.
De bekendmaking van de clubkampioenen vindt plaats aan het eind van de middag. 

Om dit alles te organiseren hebben wij vrijwilligers nodig 2 september eind van de middag om te helpen klaarzetten en op de dag zelf. Daarnaast rekenen we gedurende de hele dag op jullie hulp betreft opbouwen, afbreken en gezelligheid. Zonder jullie hulp kan deze gezellige clubdag niet doorgaan. Mochten er leden zijn die het leuk vinden om een taart of koekjes te bakken voor bij de koffie geef dit dan vooral ook aan!

Wil je ons werk besparen? Dat zou het fijn zijn om vooraf ook al je opgave en deelname aan de BBQ te betalen via de webshop! Gebruik daarvoor deze link.

Heb je vragen/opmerkingen? Stel ze gerust aan Helanie of Rosan.
Wij hebben er zin in!

Rosan en Helanie
 

Wedstrijdreglement Clubkampioenschap:
Je maakt kans om clubkampioen te worden als je 2 dressuurproeven rijd en deelneemt aan het springen met dezelfde paard/pony. Uitzondering is de >35j categorie die springen niet.
Wij kennen het kampioenschap toe aan de volgende categorieën:
Paarden (met startpas klasse B t/m ZZ-Z dressuur) je neemt deel in de klasse waarin je op dat moment start op de officiële wedstrijden. Springen neem je deel in de klasse waarin je op dat moment start op de officiële wedstrijden. Indien je geen officiële wedstrijden springt, spring je minimaal de hoogte die de instructie (Silke) aangeeft.
Paarden (zonder startpas) nemen deel in de dressuur klasse BB of B. Je springt minimaal op de hoogte die de instructie (Silke) aangeeft.
Paarden (amazone/ruiter > 35 j) nemen deel aan 2 dressuurproeven in de klasse waarin je op dat moment start op officiële wedstrijden. Indien je geen officiële wedstrijden rijd dan start je in de klasse die je volgens het KNHS reglement zou moeten starten. (je springt geen parcours)
Pony's  Bixie  (dressuurklasse BF1 t/m BF8) je neemt deel in de klasse waarin je op dat moment start op de officiële Bixie & friends wedstrijden. Start je geen Bixie wedstrijden dan mag je zelf aangeven welke klasse je wilt dressuur rijden en spring je minimaal de hoogte die de instructie (Silke) aangeeft.
Pony's  (zonder startpas) nemen deel in de dressuur klasse BB of B. Je springt minimaal op de hoogte die de instructie (Silke) aangeeft.
Pony's  (met startpas dressuurklasse B t/m Z2) je neemt deel in de klasse waarin je op dat moment start op de officiële wedstrijden. Springen neem je deel in de klasse waarin je op dat moment start op de officiële wedstrijden. Indien je geen officiële wedstrijden springt, spring je minimaal de hoogte die de instructie (Silke) aangeeft.
Er worden 2 dressuurproeven gereden en 1 parcours gesprongen, daar wordt een klassement van opgemaakt. De plaatsingspunten in het klassement wordt bij elkaar opgeteld, de combinatie met de minste plaatsingspunten is kampioen. Bij ex-aequo geven de plaatsingspunten van de dressuur de doorslag.
Je kunt de dressuurproeven vinden op de KNHS site. www.knhs.nl

 


paarden en pony’s met en zonder startpas klasse B t/m ZZ-Z
Bixie BF1
t/m BF8
BB
16
17
B
18
19
L1
22
23
L2
26
27
M1
30
31
M2
34
35
Z1
38
39
Z2 pa
42
43
Z2 po
92
90
ZZ-L
46
47
ZZ-Z
50
51

Dressuur Bixie : Bij een dressuurproef rij je allerlei figuren, zoals een gebroken lijn, een volte en een slalom. Er zijn 8 klassen:
BF1 t/m BF8
Je mag zelf weten in welke klasse je mee doet.
In iedere klassen mag je begeleid worden door iemand van 18 jaar of ouder wanneer je dat prettig vindt.
Springen Bixie: Bij het springparcours liggen balkjes waar je overheen draaft en hindernisjes om overheen te springen.
Voor het springen mag je ook de gewenste hoogte opgeven. Je springt in totaal 8 hindernissen.
Ook hierbij mag iemand van 18 jaar of ouder je begeleiden.

Bij het clubkampioenschap laten we de hoogte van het parcours afhangen van het advies van de instructie (Silke).
Net als andere jaren mag de combinatie eerst een rondje oefenen. De tweede ronde telt mee voor het kampioenschap. Indien gewenst mag je ook direct de eerste ronde voor het kampioenschap laten tellen. Dit dien je vooraf gaan aan het springparcours te melden bij de jury.

Voor alle Vragen, Opmerkingen, Tips, Complimenten over de Clubkampioenschappen 2023 kun je mailen met: clubkampioen@psvaalten.nl